Sidste chance hvis du vil opleve det ægte Cuba

Capitolio Building i Havana, Cuba

Capitolio Building i Havana er Cubas tidligere regeringsbygning.

Høj cigarføring, gamle amerikanerbiler og cubanske trommerytmer blandet med kridhvide sandstrande og krystalblåt vand. Lige præcis sådan vil danskerne opleve Cuba, men snart kan det være for sent. Amerikanernes indtog kan forandre Cuba for altid, og det gør med garanti oplevelsen dyrere.

Sidste chance. Så kort kan det siges, hvis du vil opleve det autentiske og ægte Cuba. Men det er også sidste chance, hvis du vil opleve det til almindelige priser. Amerikanerne er på vej – og det både forandrer Cuba og gør oplevelsen noget dyrere, end vi har danskere har været vant til.

– Vi oplever lige nu en enorm efterspørgsel på at opleve Cuba, mens det stadig emmer af caribisk stemning og lokale oplevelser, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

Han oplever en generel efterspørgsel på autentiske oplevelser, og lige præcis sådan er Cuba, men snart kan det være for sent.

– Amerikanerne kan meget let forandre Cuba for altid, og under alle omstændigheder bliver det meget dyrere. Allerede i år har vi mærket høje prisstigninger fra hotellerne, men det er kun begyndelsen. Det er kun et spørgsmål om tid før det bliver endnu værre, siger han.

Havana – indbegrebet af Cuba
Til vinter sætter Bravo Tours derfor en helt unik kombinationsrejse på programmet, hvor man starter ferien i hovedstaden Havana og slutter af med caribisk paradisferie i Jibacao.

– Når man besøger Cuba, er det vigtigt, at man får nogle af de cubanske oplevelser med. Derfor har vi inkluderet tre udflugter i rejsens pris, så man er sikker på, at man får det bedste med sig hjem: byrundtur i Havana, en tur i Hemingways fodspor og en tur til Viñalesdalen, hvor de berømte cigarer også fremstilles. Det er indbegrebet af Cuba, og lige præcis det, man bare må opleve inden det er for sent, siger Peder Hornshøj.

Ferien afsluttes i Jibacao, hvor der er rig mulighed for at nyde livet på de dejlige strande.

Rundrejser og krydstogter
Men også rundrejser og krydstogter ved Cuba er meget populære.

– Vores rundrejser er meget eftertragtede – her er oplevelserne i fokus. Og der kan meget let være noget, man ikke kan opleve om bare et par år, fordi amerikanernes indtog vil sætte sit præg på store dele af øen. Samtidig vil vi også her opleve voldsomme prisstigninger, der kan betyde, at det bliver svært at opleve, fordi vi rejsearrangører ganske enkelt ikke udbyder det mere, siger direktøren.

Han understreger også at danskerne for alvor har taget krydstogterne til sig. Især til Cuba hvor det tidligere har været umuligt at lægge til kaj.

– Vi fik chancen sidste år, og det var næsten for godt til at være sandt. At starte en ferie på Cuba og så sejle på krydstogt i det caribiske ø-hav – det er en ren drømmeferie. Den succes fortsætter vi selvfølgelig med i år, siger han.

Se mere på http://ny.bravotours.dk/rejser/cuba/