3,5 millioner danskere kæmper om 150.000 pladser

Familie på MallorcaI morgen starter de fleste børns sommerferie, og selv om temperaturerne stiger, er det stadig skyer og regnvejr på programmet. Derfor kalder rejsebranchen “sidste udkald”, hvis man vil rejse til billige penge – for nu kæmper 3,5 millioner ferieramte danskere om 150.000 feriepladser. 

Dårlig dansk sommervejr giver forlængede åbningstider og travlhed i rejsebranchen. I morgen starter mange danskeres sommerferie, men sommervejret er ikke fulgt med – og nu er det sidste chance, hvis man vil holde ferie mod syd til billige priser.

– I mere end en måned har vi set uhørt lave priser på rejser, men nu er det slut. 3,5 millioner danskere går ind i sommerferien, men der er kun 150.000 charterferier til salg på hele markedet. Det får priserne til at stige, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

Direktøren vurderer, at der maksimalt vil gå en uge før priserne igen er tilbage, hvor man kender dem. Det skyldes både den øgede sommerferie-efterspørgsel, men også vejrudsigten der fortsat lover ustadigt sommervejr med 19 grader og byger. Det giver ekstra pres på Bravo Tours salgstelefoner.

– Vi har solgt mere end 8 ud af 10 sommerrejser, men der er stadig lidt at vælge i mellem. Det går dog rigtig stærkt lige nu, og vil man selv have indflydelse på, hvor man rejser hen, så skal man beslutte sig rigtig hurtigt, siger Peder Hornshøj.

Bravo Tours udvider åbningstiderne for at følge med efterspørgslen og holder nu åbent helt til kl. 22.00 både mandag og torsdag.