Mange danskere snød sig selv for store rabatter

Familieferie på MallorcaDet blev en grå, våd og trist dansk sommer for de fleste – i hvert fald for de, der havde planlagt at holde ferie i Danmark i år. Den danske sommer gav travlhed hos rejsebranchen, og rejserne forsvandt meget hurtigt.

– Det har været en sommer uden ret mange last-minute pladser, og de der var, kostede mange penge. Danskerne købte ganske enkelt alle de varer, vi havde på hylderne, fortæller Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

1000 kr. ekstra for samme ferie
Han vurderer, at mange danskere kunne have sparet op mod tusinde kroner, hvis de havde været ude i god tid og fx bestilt sommerferien tilbage i januar eller februar.

– Nogle danskere har taget chancen og håbet på, at priserne ville falde, men det gjorde de heller ikke i år – tværtimod fik de, der havde været ude i god tid gavn af bestil-tidlig-rabatter, fortæller han. Og forklaringen er ganske enkelt:

– Priserne følger udbud og efterspørgsel. I år har efterspørgslen været ekstrem, og vi har ikke haft nok pladser – derfor steg priserne flere gange om dagen, og de, der bestilte til sidst, måtte betale en høj pris, forklarer han.
– Vi har altid gjort det sådan i Bravo Tours, at vi har belønnet dem, der bestiller i god tid med gode rabatter – selv i højsæsonen helt op til kr. 1000,- Det gør vi for, at det skal kunne betale sig at bestille sit favorithotel i god tid. Dem der har ventet, har i de fleste tilfælde betalt mere samtidigt med, at de nok ikke har fået præcist det hotel eller det rejsemål, de egentligt gerne ville have, siger Peder Hornshøj.

Højsæsonen er slut, men last-minute forsvinder
Han påpeger dog, at priserne nu bliver bedre for danskerne, hvis man stadig har lidt ferie til gode.

– Skolernes og over tre millioner danskeres ferie slutter nu – derfor er der altid gode priser til de, der kan rejse i august og dermed uden for højsæsonen. Men hvis det danske sommervejr fortsætter, er det en god ide at skynde sig at bestille rejsen – for som det ser ud nu, så kommer last-minute rejserne heller ikke i august til at falde i forhold til den pris, de har i dag, siger han.