Om blot 3 dage er sommeren officielt slut, og efteråret begynder. Det meste af sommeren har dog mest af alt mindet om oktober. Det fik danskerne til at søge syd på, men hvor og hvordan holdt de ferie?
Sommer blev der ikke meget af i Danmark. Juli-måned, hvor de fleste havde ferie, blev mere grå end normalt. Derfor søgte rekord mange danskere syd på til sol og varme – men hvor tog de hen?
Det har Bravo Tours taget pulsen på blandt sine godt 30.000 gæster, der rejste i skolernes sommerferie. Svaret er kort: Spanien og Grækenland.
– Danskernes top 3 blev i år Mallorca, Kreta og Costa del Sol. Vi må sige, at det blev klassikernes sommer, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Danmarks 3. største rejsebureau, Bravo Tours.
Forklaringen mener han, ligger i, at danskerne ved, hvad de får på disse rejsemål. Gode strande, gode hoteller, godt vejr og garanti for gode oplevelser. Derudover blev Tyrkiet slået tilbage af militærkuppet i højsæsonen, men der har stadig været mange gæster.
– Tyrkerne vandt på priserne. Det har været rekordbilligt at besøge Tyrkiet i år, mens de andre spanske og græske rejsemål har set deres snit til at holde priserne oppe. Efterspørgslen fra hele verden var bare højere end normalt på spanske og græske destinationer, siger han.
Med og uden All Inclusive
Flertallet af danskerne rejste også i sommerferien til hoteller med All Inclusive, selv om tallet er faldende i forhold til sidste år.
– Det er nemt for børnefamilierne med All Inclusive. De ved præcis, hvad ferien kommer til at koste, og der er noget alle kan lide. Men der var flere i år, der aktivt valgte pensionen helt fra eller kun morgenmad. Vi må bare konstatere, at finanskrisen er slut, og danskerne nu også i høj grad gerne vil bruge penge på at gå ud at spise på ferien. Det er en del af den oplevelse, de gerne vil have med hjem, siger han.
Efterspørgslen efter “ingen pension” fik også flere til at vælge en lejlighed på rejsemålet frem for et hotelværelse sammenlignet med sidste år.
Et andet eksempel på at finanskrisen er forbi er, at flere danskere har valgt at rejse i to uger i forhold til sidste år.