Exit Poll: Her vil danskerne holde ferie til vinter

De Kanariske Øer – fx La Palma – er blandt favoritterne til vinter.

Snart er vinteren over os, men danskerne er godt i gang med at skifte sne og kulde ud med sommer og varme. Men hvor går rejsen hen? Årets første Exit Poll taler sig klare sprog – for den danske sommer har fået danskerne til at bestille vinterrejsen i ekstra god tid.

En temperaturmåling på danskernes rejsevaner til vinter er ikke til at tage fejl af. I toppen blandt de mest populære rejsemål ligger en bestemt ø-gruppe: De Kanariske Øer.

– Det er egentligt ikke så overraskende. De Kanariske Øer er indbegrebet af tryghed og sikker sol og varme. Her har danskerne holdt ferie i mange år, og de elsker det stadig, siger Stig Elling, der er rejseambassadør for Bravo Tours.

Mest overraskende er måske, at den “nye” kanariske ø, La Palma, ligger i toppen af listen, men Bravo Tours adm. direktør er alligevel ikke så overrasket:

– Jeg faldt selv pladask for La Palma, da jeg var på udkig efter nye rejsemål. La Palma har alt det, som danskerne gerne vil til vinter – det er en nyhed, og et sted ganske få har besøgt, men samtidig spansk og trygt som de andre spanske øer. Har man besøgt Tenerife eller Gran Canaria fem gange, vil man måske gerne prøve noget nyt, men de samme ferieværdier må gerne følge med, siger Peder Hornshøj.

Også eksotiske og billige rejsemål
Men der er også andre rejsemål blandt årets første Exit Poll. Eksotiske rejsemål som Thailand, Den Dominikanske Republik og De Dansk Vestindiske Øer vinder mere og mere frem. Særligt De Dansk Vestindiske Øer, hvor det denne sæson er 100 år siden, at øerne blev solgt til USA, er kravlet op ad listen, men også Hughada er tilbage på banen.

– Hurghada har haft en omtumlet tilværelse som rejsemål, men er stærkt tilbage. Og danskerne kan lide, hvad de får i Hurghada. Her kan de få et fire-stjernet hotel med All Inclusive til den samme pris, som en to-stjernet lejlighed uden pension koster på De Kanariske Øer. Dette sammen med 25 graders varme er noget, som danskerne kan forstå, siger Peder Hornshøj.

– Og så er der Dubai, der er fuld af oplevelser og ikke mindst en sikker garanti for varme. Det er i gennemsnit 6 grader varmere end De Kanariske Øer og dermed op mod 30 grader i vinterhalvåret – og priserne er også gode her. Mange tror Dubai er dyrt, men det er på ingen måde dyrere en De Kanariske Øer – tværtimod, siger han.

Exit Poll: Vinterens populære rejsemål hos Bravo Tours
– opgjort ud fra, hvor danskerne lige nu har bestilt ferie

  1. Gran Canaria
  2. Tenerife
  3. La Palma
  4. Fuerteventura
  5. Lanzarote
  6. Hurghada
  7. Dubai
  8. De Dansk Vestindiske Øer
  9. Thailand
  10. Den Dominikanske Republik