Her møder du andre danskere på sommerferien

Sidste års sommervejr får danskerne til tasterne. De vil sikre sig sol og sommer – og årets første exit-poll er klar efter rejsebranchens to travleste måneder. Hvor rejser danskerne hen, og hvad søger de mest?

Januar og februar er de måneder, hvor flest danskere sikre sig årets sommerferie – og i år har rekordmange allerede planlagt og bestilt en af årets vigtigste ferier.

– Vi har haft rigtig travlt de sidste måneder, og nu er det omvendt vores gæster, der har rigtig travlt, hvis de stadig vil nå at have lidt at vælge i mellem i højsæsonen. Udvalget af rejser bliver ganske enkelt mindre og mindre hver eneste dag, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours og forklarer:

– Jeg tror mange husker sidste års sommer, der mest af alt mindede om efterår. De, der ikke havde bestilt rejsen i god tid, kom til sidst ikke afsted, for der var ikke flere rejser at få – og hvis de gjorde, betalte de en høj pris. Det vil de undgå i år, siger han.

Men hvor søger danskerne hen?
De oplever, at danskerne i stigende grad søger mod Spanien, Grækenland og Portugal, der lige nu ligger i toppen over rejsemål for sommeren 2017.

– Det er rejsemål, som har alle de gode ting, vi søger på en ferie. Spanien og Grækeland har været all-time high i mange år, mens flere og flere begynder at se mod Portugal, siger han og forklarer, at landet Portugal bl.a. byder på Europas bedste strande.

Hvad skal rejsen indeholde?
Når rejsemålet er bestemt, så kommer spørgsmålene – hvor skal man bo? Der er mange hoteller og pensionsmuligheder, og tendenserne er klare – det skal være nemt og bekvemt, men stadig med mulighed for at opleve det lokale liv.

– Mange børnefamilier søger den nemme løsning. På nogle hoteller garanterer vi fx direkte transfer fra lufthavnen, og det er vigtigt. Ferietid er kvalitetstid, og der vil man bare nyde ferie fra første sekund, siger han.

Modsat oplever de dog, at gæsterne – når først de er kommet frem – gerne vil opleve det autentiske liv på tætteste hold. Derfor vælgere færre og færre All Inclusive på hotellet.

– De vil allerhelst ud at opleve lokalmiljøet og spise på autentiske restauranter fx prøve en af de små tapas-barer i Spanien. Og her kan børnene sagtens være med. Dermed ikke sagt, at All Inclusive ikke er populært, for det er det stadig, men efterspørgslen falder lidt i forhold til sidste år, siger han.