Hotellejligheder er sommerens populære ferievalg

Skønt poolområde på Dionyssos - Lejligheder på Kreta

Dionyssos på Kreta er nogle af Bravo Tours mest populære lejligheder.

Der er ingen tvivl. Det bliver mere og mere populært at bo i lejligheder på ferien. Det mærker man tydeligt hos rejseselskabet Bravo Tours, hvor gæsterne både efterlyser store og små lejligheder.

Engang var en populær charterferie for mange lig med et hotelværelse og All Inclusive. Men sådan er det ikke længere. Mange vælger det stadig – men det taber terræn i forhold til de populære hotellejligheder, og det er der flere årsager til.

– Der er ingen tvivl om, at All Inclusive er nemt og bekvemt for mange familier. Og da finanskrisen kradsede, var det et populært valg, fordi man kendte det fulde feriebudget hjemmefra. Men nu vil danskerne gerne skabe deres egen ferie – de vil gerne have lokale og autentiske oplevelser, og en måde at få det på er at gå ud spise på restaurant, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

Han understreger, at der dog stadig er ekstremt mange, der vælger All Inclusive, men det altså er på vej retur og ikke så populært, som tidligere.

Stadig ferie med mange faciliteter

Han bakkes op at selskabets rejseekspert, der understreger, at selv om man vælger en hotellejlighed, behøver man ikke undvære alle feriens fortræffeligheder.

– En hotellejlighed er ikke som at leje en privat lejlighed i udlandet. Her er stadig de faciliteter, man kender fra hoteller, fx pool, restaurant, fitness og meget mere, siger Stig Elling.

Og så er der en anden god grund – pladsen.

– Mange synes det er rart med mere plads. På et dobbeltværelse har man ofte kun sin seng og meget lidt plads, men mange synes det er rart fx at have en stue og et lille køkken. Og så kan det være rart at have to soveværelser, hvis man rejser med børn, som man gerne vil putte tidligere, siger han.

I år har 10 % flere valgt en hotellejlighed frem et hotelværelse, ligesom antallet af gæster, der blot vælger hotel med morgenmad er i fremgang.