DMI’s prognose giver pote i charterbranchen 

Tyrkiet er et af sommerens mest solsikre rejsemål – og så har de ovenikøbet nogle af de bedste strande.

DMI har set nærmere på vejret de næste uger, og hvis du har glædet dig til en dansk sommer med høj sol og dejlige temperaturer, bliver det umiddelbart ikke i denne omgang. Det har fået danskerne til tasterne, for nu vil de til udlandet på ferie.

– Mange har sikret sig ferien for længe siden, men der er helt sikkert også mange, der har lurepasset. Med to dårlige somre i træk troede man næsten ikke, at der kunne komme endnu en. Men det ser sådan ud – og det er der ingen, der har lyst til at opleve igen. Derfor slås danskerne i stedet om de sidste pladser i skolernes sommerferie, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør, der i går solgte langt mere end en normal onsdag pga. DMIs forudsigelser.

– Vejret er en vigtig spiller, når det gælder rejsesalg – og det er gårdagens forudsigelser endnu et bevis på, siger han.

I skolernes ferie får rejseselskaberne altid udsolgt, da presset er stort fra de godt tre millioner danskere, der holder ferie i denne måned, men dårligt dansk vejr ligger altid et stort ekstra pres på.

Dårligt vejr betyder højere priser
Direktøren forudser, at den dårlige sommer får priserne til at stige betragtelig i løbet af den kommende tid, mens udvalget bliver mindre og mindre. Det samme tror selskabets rejseambassadør, Stig Elling.

– Vejret betyder færre afbudsrejser, hvis der overhovedet bliver last-minute-rejser i år, siger han og forklarer, at det er bl.a. er Tyrkiet, hvor der er bedst mulighed for stadig at finde sig en god ferie for hele familien.

– De fleste pladser til Spanien og Grækenland på de bedste hoteller er allerede væk, men Tyrkiet er en god mulighed, hvor priserne stadig er på et rimeligt niveau. Og samtidigt er man sikret sol og sommer modsat herhjemme, siger han.

DMI’s forudsigelser om sommeren 2017 fik onsdag salget til at stige i Bravo Tours med ca. 25 % sammenlignet med dagen før.