Danskerne rejser længere og mere eksotisk

Hua Hin i Thailand er blandt favoritterne af eksotiske rejsemål til vinter

Der er ingen tvivl – de danske rejsenede har fået smag på længere rejser til eksotiske destinationer. Særlig et land har været nummer et i mange år, og er det stadig – Thailand.

Danskerne rejser mere og mere – og gerne flere gange om året. Det betyder også at flere danskere vælger at drømme og rejse længere væk til eksotiske rejsemål. For hvem drømmer ikke om kridhvide sandstrande, palmer og krystalklart vand? Danskerne har i mange år haft en favorit blandt de eksotiske rejsemål, og den holder stadig.

– Thailand er en af de favoritter, der aldrig falder i popularitet. Vi kan bare se, at både gengangere og nye besøgende kommer til. Hua Hin er en evig vinder, men særligt vores rejser til den mere uspolerede tropeø, Koh Chang, er mere populært end nogensinde, siger rejseambassadør Stig Elling.

Den stigende efterspørgsel skyldes ifølge Bravo Tours’ direktør, at det er blevet nemmere at rejse langt – fx er der nu rigtig gode flyløsninger fra Danmarks to største lufthavne, ligesom de gode indenrigsfly i Østen skaber en hurtig og nem rejse.

– Det er vigtig for vores gæster, at man kommer hurtigt frem. Derfor har vi fx også indsat indenrigsfly til Koh Chang fra Bangkok. Der sparer vores gæster for mange timers transport i bil efter en længere flyvetur. Og det får virkelig efterspørgslen til at stige, siger adm. direktør Peder Hornshøj.

Ud over Thailand er der også andre eksotiske rejsemål, der hitter. Her ser danskerne den modsatte vej mod Caribien.

– Der er ingen tvivl om, at Caribien rimer på strande i verdensklasse. Her er det især Den Dominikanske Republik og De Dansk Vestindiske Øer, danskerne går efter. Førstnævnte på grund af sine sublime resorts og sidstnævnte på grund af de mange oplevelser og det danske islæt, forklarer han.

Bravo Tours oplever særlig en øget efterspørgsel på Thailand – Hua Hin og Koh Chang – De Dansk Vestindiske Øer, Den Dominikanske Republik og Kenya-Kysten.