Danskerne har talt – den bedste sommerferie holder du her!

En af de smukke udsigter på Azorerne

Sommeren er slut, og efteråret i gang – i hvert fald hvis man ser i kalenderen. Der har dog ikke været meget sommer i Danmark, og derfor flygtede danskerne udenlands. Men hvor havde de egentligt den bedste ferie? Det har Danmarks 3. største rejsebureau taget pulsen på blandt sine 300.000 sommergæster.

Sommeren blev den solfattigste i 17 år, og det kunne mærkes på de solhungrende danskere, der for alvor fandt rejseglæden frem. Men hvor holdt de den bedste ferie?

– Vores gæster har talt – der har været stor tilfredshed på alle rejsemål, men top 3, hvor vores gæster havde den bedste sommerferie, var Azorerne, i Tolo i Grækenland samt på Mallorca. Det var på de tre rejsemål, vores gæster havde de største smil på læben, da de rejste hjem, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

Han tror, forklaringen særligt ligger i de mange unikke oplevelser, som gæsterne fik med hjem:

– Azorerne er et paradis af naturoplevelser og autentisk ferieidyl, og det har vores gæster virkelig fået øjnene op for. Der er ingen tvivl om, at de – ud over en skøn sommerferie – også er rejst hjem med bagagen fuld af oplevelser her fra. Tolo er en ukendt perle med en helt unik, charmerende, græsk atmosfære og autenticitet og ikke mindst hoteller lige i vandkanten – det kan noget særligt. Begge destinationer har uden tvivl overrasket, siger han og tilføjer:

– Og så er der jo danskernes favorit nummer ét – Mallorca. Øen, der efter min mening har det hele – lige fra sandstrande i topklasse til charmerende oplevelser, siger han.

Klassikerne vandt på volumen
Måler man i stedet sommeren på antallet af gæster, er der ingen tvivl om, at det blev en sommer med klassikere på programmet – særligt Kreta, Rhodos og Mallorca.

– Det er rejsemål, som danskerne kender, og dem er man tilbøjelig til at søge efter først. Der er en tryghed i navnet og det kendte. Når det er sagt, så blev alt udsolgt – så det var til sidst et spørgsmål om, hvor man kunne rejse hen, og ikke hvor man gerne ville, forklarer rejseambassadør i Bravo Tours, Stig Elling.

De mange udsolgte rejser smitter lige nu af på salget rejser – både efteråret og vinteren, men også helt frem til næste sommer, der allerede nu har solgt langt bedre end normalt.

*Pulsen er taget blandt danskerne via spørgeskemaer udleveret på alle rejsemål.