Aldrig har så mange danskere bestilt ferie til næste sommer!

Mallorca ligger i toppen over rejsemål, som danskerne vælger til næste sommer.

Tre dårlige somre i træk og total-udsolgte rejser. Der er nogle af grundene til, at danskerne allerede nu sikrer sig en charterferie næste sommer. Den tendens mærker Danmarks 3. største rejsebureau, der har solgt mere end det dobbelte sammenlignet med sidste år. 

I år løb mange danskere panden mod muren, da de i sidste øjeblik ville bestille en sommerferie under varmere himmelstrøg. Det gjorde de også året før, og året før igen. Det har fået et ekstremt højt antal af danskere til allerede nu at bestille sommerferien i 2018.

– Vi har aldrig solgt så mange sommerrejser i september til året efter. Efterspørgslen er langt højere end normalt, og danskerne søger med lys og lygte efter sikker sol til sommerferien, siger Stig Elling, rejseambassadør i Bravo Tours.

Det er særligt to kundegrupper, der efterspørger pladser til sommerferien.

– Der er de, der er kommet for sent flere år i træk, og som fandt ud af, at de til sidst ikke kunne få en rejse – og hvis de kunne, så var den dyrere, end hvis de havde bestilt i god tid, eller også var der ikke det hotel, de gerne ville have. Og så er der generationerne, der rejser sammen – altså mormor og morfar, der inviterer børn og børnebørn på ferie. De har altid været tideligt ude, men i år er ekstremt, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

Han forklarer, at det selvfølgelig er de mest populære hoteller, der ryger først.

– Det er vores gode resorts og stamkundefavoritter, folk er ude efter. Derfor gælder det også om at få bestilt, hvis man ved, hvad man vil have eller stiller krav til sit hotel. Hotellerne, der både er perfekte for mormor, de voksne og de små, er der selvfølgelig rift om, siger han.

Top 5
– Til sommerferien i 2018

1. Mallorca
2. Kreta
3. Costa del Sol
4. Rhodos
5. Algarve

Ud over den stigende efterspørgsel på næste års sommerferie har det dårlige vejr og udsolgte pladser og smittet af på efterårets og vinterens salg af rejser, der også sælger hurtigere end normalt.