Sådan kommer du billigst på sommerferie

Grækenland er et af de rejsemål, hvor leveomkostningerne fortsat er forholdsvis lave.

Vi hungrer efter sol og sommer, og lige nu køber rekordmange danskere sig en solsikker sommerferie i sydens sol. Men hvordan sikrer man sig samtidig, at man også kommer billigst muligt afsted på årets ferie? Det overordnet svar er enkelt – rejs i juni!

Vi danskere er tilbudsjægere – også når det kommer til ferie. Men hvordan ved man, at man kommer billigst afsted? Det kender charterbranchens ukronede konge svaret på:

– I år er der et klart budskab, hvis man gerne vil billigt afsted – rejs i juni. Skolernes sommerferie starter først i slutningen af denne måned, og det betyder, at efterspørgslen fra familier først for alvor tager fart i juli, og dermed er der mange penge at spare, hvis man kan rejse i juni i stedet, forklarer Stig Elling, der er rejseambassadør i Bravo Tours.

Skolernes sommerferie
Har man ikke mulighed for at rejse udenfor skolernes sommerferie, skal man i stedet se på, hvor man gerne vil rejse hen, forklarer selskabets adm. direktør, Peder Hornshøj.

– Kan man ikke rejse i juni, men gerne vil billigt afsted i skoleferien, så skal man kigge på nogle bestemte feriesteder. Nogle af de billigste rejsemål er uden tvivl Tyrkiet og Bulgarien. Her kan man ofte bo på et stort resort med All Inclusive til samme pris, som det koster at bo på et lille hotel uden pension i fx Spanien. Så der er mange penge at spare, siger han og fortsætter:

– Også Grækenland har mange rejsemål, hvor man som familie kan komme afsted til en fornuftig pris. Derudover er leveomkostningerne ganske lave i Grækenland, ligesom de er i Tyrkiet og Bulgarien. De første par uger af august er der også skoleferie, så vil man rejse billigst i denne måned, skal man planlægge rejsen i den sidste halvdel af august, siger Peder Hornshøj.