Grækenland er mest ferie for pengene

Smuk udsigt over Loutraki og havet

Loutraki er et af mange spændende rejsemål på det græske fastland, hvor man får meget ferie for pengene.

Hvor finder man den bedst mulige ferie til den bedst mulige pris? Ifølge danskerne finder man den bedste kombination i Grækenland. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for rejsebureauet Bravo Tours.

Når kvalitet og pris skal gå op i en højere enhed, holder vi ferien i Grækenland. Sådan siger danskerne i ny undersøgelse, hvor YouGov har spurgt danskerne, hvor de foretrækker at holde ferie, hvis de gerne vil have den bedst mulige kvalitet til den bedst mulige pris.

– Det giver rigtig god mening. Danskerne får generelt rigtig meget kvalitet og ferie for pengene i Grækenland. Det gælder både på øerne og på fastlandet, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

Ifølge ham er den primære grund, at Grækenland har fastholdt et rimeligt prisniveau modsat andre lande i Europa, hvor især hotelejere har sendt priserne på himmelflugt.

– Mange andre lande har følt sig fristet af den høje efterspørgsel. Det gælder bl.a. Spanien, der ikke har været for fine til at lade priserne stige. Det rammer dem så nu, hvor både Tyrkiet og Tunesien er tilbage som populære rejsemål, fortæller han.

Rejselskabets rejseekspert, Stig Elling, forstår godt danskernes begejstring for Grækenland.

– Grækenland er også klart blandt mine feriefavoritter. Her finder man hyggelige feriebyer, dejlige strande og masser af oplevelser – ovenikøbet til rigtig gode priser. Det gælder både på øerne, men i særdeleshed også på fastlandet omkring Athen, hvor rejsemål som Tolo og Loutraki byder på alt, hvad man

drømmer om – endda også til drømmepriser, siger han.

Over 1000 personer har deltaget i YouGovs og Bravo Tours undersøgelse. 19 % mener, at Grækenland er det foretrukne rejseland, når det kommer til den bedst mulige kvalitet til den bedst mulige pris. Herefter følger Spanien og Italien.