Danskerne rejser i stor stil trods sommervejret

Solen skinner, og temperaturerne minder for første gang i fire år om sommer i Danmark. Men det har ikke fået danskerne til at opgive ønsket om en ferie ved pool og strand langt væk fra hverdagen. De trodser sommervejret og leder stadig efter en af de sidste pladser til sydens sol.

I år kom sommeren. For første gang i flere år, har danskerne fået sommerdage – endda i hobetal. Den historiske, gode sommer har dog ikke fået danskerne til opgive årets charterferie. Rejsebranchen oplever stadig travlhed fra købelystne danskere.

– De har lurepasset mere end de plejer, danskerne, og det er vejret selvfølgelig en vigtig medspiller i. Det er klart, når vi har haft sommerdage lige siden maj. Men de lave priser, som danskerne håbede på i højsæsonen, kom bare aldrig. Det ved de nu, og derfor slår de til i stor stil, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

Ifølge direktøren er der en hel naturlig grund til, at de lave priser aldrig kom.

– Uanset vejret, så er der aldrig pladser nok i højsæsonen. 3,5 millioner danskere holder ferie i løbet af juli, men de slås om blot godt 100.000 pladser. Så selv om vejret i Danmark arter sig, så er der altid rift om pladserne i skoleferien. Og endeligt, så er det jo ikke kun vejret danskerne rejser efter. Det er ligeså meget oplevelser, god sydlandsk mad, afslapning ved poolen eller stranden og ikke mindst samværet med familie og venner, siger han.

En god sommer sætter gang i vinteren
Det er dog ikke kun pladserne i skolernes sommerferie, der forsvinder. Det gør de også i sensommeren og til vinter.

– Når vejret i Danmark er godt i foråret og først på sommeren, så beslutter mange sig for at rejse senere, så lige nu ser vi, at danskerne booker løs i sensommeren og til vinter. Det er en helt generel tommelfingerregel for rejsebranchen, lige siden jeg startede: en god dansk sommer præger salget i august, september og til vinter. De, der bevist vælger at tilbringe juli i Danmark, sikrer sig en ferie senere på året, siger Stig Elling, der er rejseekspert i Bravo Tours.

Her anbefaler han dog, at man er hurtigt ude – særligt, hvis man gerne vil rejse i august og september.

– Her går det rigtig stærkt, og udvalget bliver mindre dag for dag. Her er det en god ide at finde sin rejse, mens udvalget stadig er der, siger han og forklarer, hvorfor presset er så stort på rejser i disse måneder:

– En del af skoleferien er jo rykket ind i august, og samtidigt er det højsæson for de fleste andre lande omkring os. Det lægger pres på hotellerne, og vi kan konstatere, at det giver mangel på hotelværelser. Mange steder er der allerede udsolgt, så der bliver kamp om det sidste, siger Stig Elling.