Danskerne elsker Egypten

Poolområde på Hilon Long Beach i Hurtghada

Danskerne elsker Hurghada – særligt pga. vejret, prisniveauet og de mange oplevelser.

Egypten er igen tilbage til topform efter nogle turbulente år, hvor antallet af rejsende er faldet. Men nu er det næsten på niveau med dengang, hvor landet var allermest populært.

Solgaranti, lækre resorts og et prisniveau, som er få rejselande forundt. Lige præcis dét gør Egypten og særligt Hurghada til et af vinterens mest populære rejsemål.

– Det er ingen hemmelighed, at Egypten har haft nogle udfordrende år rent turistmæssigt, men det er ovre nu, og vi ser en stigende tendens til, at danskerne vælger rejsemålet til og ikke fra, siger Peder Hornshøj, der er adm. direktør i Bravo Tours.

Han fortæller, at rejsemålet næsten er tilbage på fuldt blus og på højde med de sæsoner, hvor allerflest rejste til Egypten for at nyde ferien, mens vinteren banker på i Danmark. Sammen med De Kanariske Øer er Egypten det sted, man kan rejse til på fem timer om vinteren og være sikker på sol og varme.

Value for money
I følge direktøren er der mange gode grunde til, at Egypten igen er populært, særligt hvis man sammenligner rejsemålet med andre populære destinationer om vinteren fx De Kanariske Øer.

– Du får virkelig meget for pengene i Egypten. Her kan du fx på bo et fire-stjernet strandhotel med All Inclusive til samme pris som et ophold i en mellemklasse ferielejlighed på Gran Canaria koster uden pension – og så er det jo ikke svært at forelske sig i Egypten, siger han.

Han tilføjer desuden, at landet har meget at byde på uanset, om man søger ren afslapning eller mange spændende oplevelser.

– Generelt er hotellerne af rigtig høj standard, og det betyder, at mange bliver tryllebundet og nyder hele ferien her. Der er et væld af faciliteter, gode strande og ofte All Inclusive. Og bevæger man sig ud, vil man hurtigt opdage, at landet byder på meget mere. Det er et paradis for dykkere, man kan komme ud i ørkenen, ligesom det også er muligt at se pyramiderne og alle de fantastiske ting ved Nilbyen Luxor, hvis man holder ferie omkring Hurghada, siger han.

Meget mere Egypten
Den øgede efterspørgsel har også fået Bravo Tours i Herning til at se sig om efter nye rejsemål i landet. Derfor kan selskabets gæster nu ikke blot holde ferie i Hurghada, når de holder ferie i Egypten, men også El Gouna og Sahl Hasheesh.

– Det var ret naturligt at tilføje de to nye rejsemål, når danskerne ønsker det. Begge områder er kendt som lidt mere eksklusive ferieområder, hvor der er fokus på det gode ferieliv og rigtig høj standard, fortæller direktøren.

Bravo Tours flyver direkte til Egypten fra Billund og København fra oktober til april.